Det Funktionelle Køkken

Det Funktionelle Køkken

Påskemuffins - eller bare bananmuffins ;-)

BagværkPosted by Sabine Murati Thu, March 28, 2013 16:16:59


6 stk.

60g kokosfibre

325g banan, uden skræl

50g rosiner

50g kokosolie

2 æg

Saften af 1 appelsin

¼ tsk. salt.

Bananerne blendes med rosinerne, der må ikke være klumper. Jeg brugte min foodprocessor, da dejen efterfølgende kan blandes i den.

Kokosolien smeltes over lav varme.

Kokosfibre, æg, appelsinsaft og salt blendes i bananmassen og til sidst hældes kokosolien i. Blend godt.

Lad dejen stå i 5min - kokosfibrene suger væske til sig og dejen tyknes - og rør/blend derefter en sidste gang.

Fordel dejen i 6 muffinforme.

Bages i en forvarmet ovn på 120C, varmluft i 60min. Sluk for ovnen og lad kagerne stå på eftervarmen – min. 30min.

Der er tale om en meget saftig og klæg muffin - det er meningen. Opbevares i køleskab med en holdbarhed på en uges tid eller i fryser med en holdbarhed på flere måneder

Indkøb

Kokosfibre og kokosolie fra Viivaa

KØB IND MED RABAT - Viivaa giver 10% i påskerabat

  • Comments(1)//blog.sabinemurati.dk/#post54

Banankage

BagværkPosted by Sabine Murati Tue, February 12, 2013 20:31:26

300g mandler

2 æg

50g klaret smør (eller smør eller kokosolie)

300g meget moden banan (renset vægt)

2 tsk. vanillepulver

1 tsk. kanel

1/2 tsk. havsalt

100g chokolade min. 85% - erstat evt. med kakaonibs eller valnødder

Mandlerne males til helt fint mel i en kaffekværn.

Smørret smeltes.

Bananerne moses.

Chokoladen hakkes groft.

Alle ingredienserne blandes sammen og bages i en bagepapirsbeklædt springform i forvarmet ovn på 130C, varmluft i 45-60min.

Opbevar i køleskab i op til en uge eller frys kagen ned i portionsstørrelser.

  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post48

Sesam-kokosbrød

BagværkPosted by Sabine Murati Thu, December 27, 2012 18:12:12

1 brød

300g fin tahin (sesamsmør)

40g kokosfibre

4 æg

100g kokosmælk

1 tsk. havsalt

Tahin, æg og kokosmælk piskes sammen med en håndmixer. Dejen skal være uden klumper.

Tilsæt kokosfibre og salt. Pisk sammen. Lad dejen stå et par minutter og pisk igen.

Bages i en forvarmet ovn på 130C, varmluft i ca. 60min.

Brødet er let bittert pga. tahin, som i sig selv smager bittert.

  • Comments(1)//blog.sabinemurati.dk/#post40

Kransekage 1.0

BagværkPosted by Sabine Murati Wed, December 26, 2012 19:54:14

Ca. 15-20 stk.

250g mandler

125g daddelpuré*

1 ½ æggehvide ca. 40g (evt. pasteuriseret)

Mandlerne males til fint mel i en kaffekværn. Alle ingredienserne blandes sammen.

Dejen puttes i en sprøjtepose med passende tyl og sprøjtes ud på en bagepapirsbeklædt bageplade.

Bages i ca. 18 min. i en forvarmet ovn på 130C, varmluft.

*Daddelpuré

150g dadler (friske eller tørrede – udstenede)

3 dl kogende vand

1 tsk. vanillepulver

Dadler, vand og vanillepulver kombineres og blendes til en klumpefri og skummende puré. Opbevar på køl i et skoldet glas, hvor holdbarheden vil være ca. 5-7 dage.



  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post39
Next »