Det Funktionelle Køkken

Det Funktionelle Køkken

Hvid glögg - uden alkohol

DrikkePosted by Sabine Murati Tue, December 18, 2012 12:48:29

Server fx med vanillekranse (opskrift findes her)

4 pers.

2 flasker pærejuice (0,7L) fx fra Voelkel

Saft af 4 appelsiner

Skal af 2 økologiske appelsiner (skåret i store strimler - ikke fintrevet)

30 kardemommebælge

40 nelliker

4 stjerneanis

2 store kanelstænger

100g sultanas

100g mandelflager

Alt kombineres i en gryde og bringes i kog. Skru ned for varmen og lad glöggen simre i ca. 30-45min.

Si glöggen, kassér krydderierne, og kom glöggen tilbage i gryden. Tilsæt sultanas og mandelflager og varm igennem i ca. 5min.

Servér straks.

Opskrift på almindelig glögg (uden alkohol) og øvrige opskrifter til en vellykket (og sundere) jul, finder du i min e-bog 'Sabines Jul - opskrifter med inspiration fra stenalderkøkkenet' - køb den her

  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post33

Chai Latte og et farvel til Baresso

DrikkePosted by Sabine Murati Fri, December 14, 2012 12:54:42

Smager FULDSTÆNDIGT som Chai Latte fra Baresso (mindre sød, men ellers!) - jeg foretrækker denne sunde version af min all time ynglingsdrik, så... Baresso vi ses nok ikke igen ;-)

1 pers.

MÆLK

50g macadamianødder

1 dl vand

3 dl kogende vand

TE

6 dl vand

2 kanelstænger (á 7cm)

1 vanillebælg, uden korn (brug dem til noget andet)

10 kardemommekapsler

20 nelliker

1 Medjool daddel eller 2 almindelige tørrede dadler, udstenede

Macadamianødderne lægges i blød i 1 dl vand imens teen laves.

Alle ingredienser til teen kombineres i en lille gryde og bringes i kog. Væsken skal ca. reduceres til 2 dl, så lad det småsimre i ca. 30min. uden låg. Hæld teen igennem en si, således at krydderier og daddel sies fra.

Hæld iblødlægningsvandet fra nødderne og hæld de 3 dl kogende vand ved. Tilsæt dadlen fra tekogningen. Blend med en stavblender (lettest) til en hvid, let skummende mælk - blend gerne i et par minutter eller 5, så nødderne findeles helt. Hæld mælken igennem et osteklæde (gem pulpen til konfekt, bagværk, kødfars eller andet).

Skum evt. mælken (jeg har en 'manuel' mælkeskummerkande fra Bodum).

Hæld teen i et højt glas og derefter mælken. Rør rundt med en kanelstang og servér. Mangler chaien sødme, kan der tilsættes lidt daddel- eller ahornsirup.

  • Comments(1)//blog.sabinemurati.dk/#post30