Det Funktionelle Køkken

Det Funktionelle Køkken

Rødkålssalat med lakrids og chokolade

SalaterPosted by Sabine Murati Tue, December 25, 2012 14:04:33

Hvorfor nøjes med fintsnittet rødkål og appelsinfileter? ;-)

2-4 pers. som tilbehør

1/4 rødkål (evt. 1/2 hvis det er meget lille)

2 appelsiner

saften af 2 appelsiner

1 tsk. lakridspulver (Raw Liquorice Powder fra Johan Bülow)

1/2 tsk. vanillepulver

60g mørk chokolade min. 85% (fx fra Björnsted - alternativt kan fintrevet kakaomasse bruges)

Snit rødkålen fint.

Filetér appelsinerne.

Hak chokoladen fint.

Pisk appelsinsaft, lakridspulver og vanillepulver sammen.

Rødkål, appelsinfileter og chokolade blandes sammen. Dressingen hældes ved og salaten vendes rundt.

Servér som tilbehør til fx and eller vildt.

  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post37

Rosenkål stegt i andefedt med appelsin

SalaterPosted by Sabine Murati Sun, December 23, 2012 12:14:08

Opskrift fra min e-bog: 'Sabines Jul - opskrifter med inspiration fra stenalderkøkkenet' - køb den her

4 pers.

600g rosenkål, renset vægt

Skal af to økologiske appelsiner

Havsalt

Andefedt til stegning

Rosenkålene renses og skæres i kvarte, hvorefter de lynsteges i andefedt.

Smag til med salt og anret med strimler af appelsinskal.

Forslag til en alternativ julemiddag - langtidsstegt and, andesauce, blomkål-pastinak mos, rosenkål stegt i andefedt med appelsin og rødbedesalat med julekrydderier. Øvrige opskrifter findes i 'Sabines Jul - opskrifter med inspiration fra stenalderkøkkenet' køb den her

  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post36

Rødbedesalat med julekrydderier

SalaterPosted by Sabine Murati Sun, December 23, 2012 12:02:31

Velsmagende alternativ til den traditionelle rødkål! Opskrift fra min e-bog: 'Sabines Jul - opskrifter med inspiration fra stenalderkøkkenet' - køb den her

4 pers.

600g rødbeder, renset vægt

Saft af to appelsiner og fintrevet skal af en økologisk appelsin

1 tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt allehånde

½ tsk. stødt nellike

½ tsk. stødt kardemomme

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. vanillepulver

100g blåbær

Andefedt til at stege i

Krydderier, appelsinsaft og -skal piskes sammen til en dressing - der må ikke være klumper.

Rødbederne ’monteres’ på en spiralizer og bliver til lange tynde strimler. Har du ikke adgang til en spiralizer kan mandolinskåret rødbede også bruges. Marinér rødbedestrimlerne i dressingen imens, at blåbærerne steges hurtigt af i lidt andefedt. Bærerne skal blot mærke varmen og af panden igen. Vend bær og rødbedestrimler sammen og servér.

  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post35

Grønkålssalat med mango og lime

SalaterPosted by Sabine Murati Thu, October 25, 2012 14:40:57

Sprød salat med surt og sødt!

2-4 personer

200g rød grønkål (grøn kan også bruges), renset vægt

1 mango

1 rød peberfrugt

1 rødløg

1 potte koriander

1 lime, saften

Koldpresset macadamianøddeolie

Havsalt

Grønkålen ribbes (hvordan ribbes grønkål? Tjek 'MadBio' ud!) og hakkes fint.

Mangoen skrælles og stenen fjernes, kødet skæres i fine tern.

Peberfrugt og rødløg skæres ligeledes i fine tern.

Korianderen skylles og hakkes fint.

Bland ingredienserne godt og lav en dressing af saften af 1 lime og 2 spsk. macadamiaolie, smag til med salt.

Smager super lækkert til fx hvid fisk eller kylling, serveret med guacamole.

  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post11