Det Funktionelle Køkken

Ny blog - My Paleo PantryAndet

Posted by Sabine Murati Fri, August 09, 2013 23:25:03

Blog image
Bloggen er rykket over i nye omgivelser på www.mypaleopantry.com
Opskrifterne her bliver liggende, men al aktivitet fremover kommer til at foregå på den nye blog - jeg håber, at du følger med derover :-)







Høfeber - gratis eFolderSundhed

Posted by Sabine Murati Sun, May 26, 2013 18:03:03


Blog image
Er du blandt de ca. 20% af befolkningen, som er påvirkede af høfeber?
Der er ikke meget pollen i luften i disse dage, men det skal (desværre) nok komme hen over sommeren.
Læs eFolderen 'Høfeber - naturlige strategier til din pollenallergi' og få gode idéer til at håndtere din høfeber. Husk, at du altid kan bestille en konsultation, hvis du ønsker individuel rådgivning.
Find eFolderen her - og del gerne med venner og familie :-)


Hjemmelavede basics til stenalderkøkkenetTilbehør

Posted by Sabine Murati Mon, May 20, 2013 20:15:07

Blog image
http://sabinemurati.dk/hjemmelavede-basics.html

Hakket kød på næsten 117. måderKød, fjerkræ og fisk

Posted by Sabine Murati Sun, May 12, 2013 15:48:36

Blog imageMeatza - 'pizzabund' lavet af hakket oksekød

Hakket kød er noget de fleste spiser ofte, måske endda flere gange om ugen.
Det bliver dog hurtigt meget ensformigt og ender måske i de samme klassiske retter som lasagne, pasta med kødsauce, hakkebøffer osv. uge for uge.

Jeg har her samlet en række idéer til hvordan du kan spise dit hakkede kød på forskellige, og måske nye, måder :-)

I de fleste opskrifter kan alle typer hakket kød bruges - man kan således frit skifte imellem de forskellige varianter fra firbenede dyr og fjerkræ. Måske skal hakket lammekød krydres lidt anderledes end hakket kyllingekød, men der må man prøve sig frem.


Blog imageVerdens bedste farsbrød, muligvis!

5-10 champignoner (hvis store, brug kun 5)
2 håndfulde macadamianødder
1 håndfuld mandler
2 løg
1/2 æble
1 potte basilikum
400g hakket oksekød
1 æg
Krydderier: 3 dele havsalt og løgpulver, 2 dele hvidløgsgranulat og chilipulver, 1 del peber og spidskommen


Champignoner, nødder, æble og basilikum køres til 'riskornsstørrelse' i en foodprocessor.
Alle ingredienser blandes.
Farsen puttes i en smurt brødform, evt. beklædt med bagepapir (smør da ikke) og bages på 150C i 1 time og 30-45min.

Blog imageTærte uden bund med hakket kyllingekød - find opskriften her

Blog imageHakket oksekød, løg, tørrede abrikoser, pinjekerner, krydderier: chili, ingefær, allehånde, kanel, havsalt og citronsaft. På bund af finthakket gulerod og broccoli.
Start med at svitse finthakket løg af i fx klaret smør. Tilsæt kødet og brun det af. Tilsæt finthakkede abrikoser og pinjekerner. Smag til med de nævnte krydderier.
Abrikoser og pinjekerner kan erstattes med anden tørret frugt og pinjekerner med andre nødder/kerner/frø - eller helt udelades. Krydringen kan varieres efter ønske.

Blog imageVariation af ovenstående: hakket oksekød med chili, salt og citronsaft. Drysset med tørristede pinjekerner og serveret med pandestegt squash, broccoli og gulerod.

Blog imageHakket oksekød med spinat, sesamfrø og gulerodsblomster.
Start med at svitse et finthakket løg af i fx klaret smør. Tilsæt kødet og brun det af. Tilsæt frisk spinat eller kugler af frossen spinat. Lad retten simre færdig. Smag til med chilipulver, salt og masser af citronsaft. Tilsæt en håndfuld sesamfrø de sidste minutter på panden, rør godt rundt.
Server med udskårne skiver af gulerod.

Blog imageHakket oksekød med løg, chilipulver, stødt spidskommen, salt og citronsaft.
Serveret i store romaineblade med guacamole, tomater og tørristede solsikkekerner.

Blog imageHakket oksekød med 3 slags kokos og banan - find opskriften her

Blog imageGisou med hakket kyllingekød, løg og hvidkål - find opskriften her

Blog imageKødsauce med hakket kyllingekød og masser af grøntsager - find opskriften her

Blog imageBlog imageLasagne med squashplader.
Plader: squash skæres i relativt tynde skiver, steges i olivenolie eller klaret smør og vendes i mandelmel.
Sauce: finthakket løg og hvidløg svitses i klaret smør eller olivenolie. Hakket kyllingekød tilsættes. Brun af. Dåsetomat og tomatpuré (eller friske hakkede tomater) tilsættes. Finthakket gulerod, champignon, squash eller peberfrugt kan også tilsættes. Tilsæt evt. fløde eller kokosmælk for en ekstra cremet sauce. Smag til med oregano, chili, salt og citronsaft. Nøglen til en god kødsauce er efter min mening tid - saucen skal simre og koge ind så længe så muligt, gerne en time eller to.
Ostesauce: Cashewnødder kan blendes med vand eller fløde til en tyk 'flødeost-lignende-masse' smag til med salt og citronsaft.
Saml lasagnen som vanligt og bag i ovnen på 160C i 30-45min.

Blog imageRootza med hakket oksekød - find opskriften her

Blog imageMeatza med mango, tomat, basilikum og pinjekerner.
Rør en fars af hakket oksekød, finthakket persille, æg, revet løg, chilipulver, løgpulver og salt og form den til en stor bøf på en bagepapirsbeklædt bageplade. Bag 'bunden' i ca. 20-30min. på 180C.
Top med fyld efter ønske.

Blog imageKibbeh af hakket oksekød og hakket kyllingekød - find opskriften her

Blog imageGrøntsagssuppe med kyllingekødboller.
Kødbollerne laves af hakket kyllingekød, revet løg, æg, løgpulver, chilipulver, salt og peber. Farsen formes til medium kødboller og koges i vand eller fond. Tilsættes den færdigkogte suppe.

Blog imageHokkaido-koriander suppe med kødboller og tørristede kokosflager.
2-4 pers.
1/2 stort hokkaidogræskar, renset for kerner og skåret i relativt små stykker
1 løg, skrællet og i grove tern
1 appelsin, skrællet og i grove stykker
1/2 L fond / bone broth (marvholdige (okse/kalve)ben koges i vand i x antal timer, mine kogte i små 24 timer)
Kokosmælk (150g creamed coconut til 3 dl kogende vand, tilsvarende en dåse kokosmælk)
Alt kombineres i en gryde. Kog mørt. Tilsæt 1 potte koriander og 2 håndfulde cashewnødder og blend glat. Smag til med chilipulver, salt, citronsaft og måske en daddel (blend da igen).
Kødbollerne er lavede af hakket kyllingekød, revet løg, løgpulver, tørret hvidløg, chilipulver, spidskommen, havsalt og peber. Farsen formes og koges i vand eller fond.

Blog imageKødboller bagt i tomatsauce med rød spidskål.
Kødboller:
800g hakket oksekød
Blend en pasta af: 1 potte basilikum, 1 potte persille, 1 rødløg, 2 store fed hvidløg.
Bland farsen sammen.
Krydr med 3 tsk. flagesalt og peber, chilipulver, paprika og løgpulver efter ønske.
Form til 12 store kødboller og læg dem i et ovnfast fad.
Tomatsauce:
2 dåser hakkede tomater
3 rødløg, finthakkede
2 fed hvidløg, finthakkede
Svits løg og hvidløg af i fx klaret smør. Tilsæt tomat og lad saucen koge ind. Smag til med oregano, chilipulver og salt.
Hæld saucen over kødbollerne. Put staniol over fadet og sæt det i ovnen på ca. 180C i 30min.
Her serveret med fintstrimlet rød spidskål og porre marineret i citronsaft, olivenolie og salt.

Blog image

Kyllingefrikadeller med kvæde og kanel

Ca. 15 stk.

500g hakket kyllingekød

200g kvæde, renset vægt(kan erstattes med æble)

150g løg

2 potter persille

2 tsk. løgpulver

2 tsk. kanel

1 tsk. spidskommen

1 tsk. chilipulver

2 tsk. havsalt

Klaret smør til stegning

Kvæde og løg rives groft. Persillen hakkes fint. Alle ingredienserne kombineres og farsen æltes sammen.

Steg frikadellerne i klaret smør.


Blog imageHakkebøffer af kylling - plain 'n' simple med salt og peber.

Blog imageHakkebøf af oksekød, fintrevet løg, finthakket persille, æg, chili, løgpulver, salt.
Serveret med salatmix og gulerodscreme: 4 gulerødder skrælles og skæres i tynde skiver (for kortere kogetid), 1 løg skrælles og skæres i bidder. Kog gulerod og løg i vand til 'mørt med bid'. Dræn alt vandet fra, smid det ud. Tilsæt klaret smør. Ca. 10 spsk. flydende. Blend glat med stavblender. Smag til med chilipulver, peber, salt, lidt gul karry. Snit et æble i fine tern og vend det i cremen.