Det Funktionelle Køkken

Det Funktionelle Køkken

Kødsauce på hjerter, lever og kråse

Kød, fjerkræ og fiskPosted by Sabine Murati Fri, March 15, 2013 22:43:03

Kødsauce inspireret af 'Bolo'en' fra Palæo. Her serveret på revet gulerod og drysset med cashewmel (tørristede cashews malede i en kaffemølle)

500g af hver: hjerter, lever og kråse fra kylling

3 løg

1 porre

1 fed hvidløg

250g champignoner

2 dl andefedt

2 ds. hakkede tomater

Krydderier:

6 tsk. salt

6 tsk. palmesukker

4 tsk. løgpulver

3 tsk. oregano

2 tsk. peber

2 tsk. sød chili

1 tsk. chilipulver

Saften af ½ citron

Løgene skrælles. Hvidløgsfedet skrælles. Porren renses. Løg, hvidløg og porre køres til en halvgrov pasta i en foodprocessor.

Svampene renses og køres til ’finthakket’ i en foodprocessor.

Hjerter, lever og kråse renses (skyl dem i koldt vand) og køres i foodprocesser til ’meget finthakkede’/’fars’.

Andefedtet smeltes og løgblandingen svitses af. Indmaden tilsættes og brunes af. Svampene tilsættes. De hakkede tomater tilsættes og retten simrer nu min. 2 timer. Efter 2 timer smages retten til og den simrer yderligere 1 time eller så.

Spises på revet eller spiralizet grønt fx squash, gulerod, pastinak, persillerod, rødbede m.fl.

Kødsaucen kan også bruges i fx lasagne, hvidkålsruller eller hvor man ellers ville brug en almindelig kødsauce.

  • Comments(0)//blog.sabinemurati.dk/#post51